vrijdag 27 november 2009

Welkom Jan!





Komende zondag is het de zondag van Jan van Raalte, onze zuiver Overijsselse pastoraal werker 'oet Zalk' en niet uit Raalte zoals zijn naam zegt.
Dan zal hij bevestigd worden als de eerste pastoraal werker van onze gemeente, naast de dominees, de ouderlingen, de diakenen, de pastoraal medewerkers en de jeugdpastoraalwerkers. Ik beschrijf dit bewust zo, want hij komt de anderen die pastoraal actief zijn niet vervangen maar ondersteunen. Anders zouden we het niet willen: het pastoraat is iets van ons als gemeente samen. Ons vervangen zou ook niet kunnen, hij is maar 16 uur actief in onze gemeente.En die uren zijn toch ook maar weer zomaar om, zo blijkt.

Zoals jullie hebben kunnen lezen stapt hij in het pastorale gat dat er ontstaan is, sinds het vertrek van ds. Joop van 't Hof. Zijn werkterrein ligt dan ook vooral 'boven de spoorlijn'. Samen met ds. Dekker is hij daar actief. ds. Van der Linde zal dat met ingang van 1 januari 2010 niet meer zijn.
Maar we denken ook nog wel wat verder. Jan zal met zijn pastorale kennis ook mee kunnen helpen aan het verwezenlijken van een aantal pastorale wensen die er nog liggen: verdere ontwikkeling van het jongerenpastoraat, opzet van ouderenpastoraat, toerusting van pastoraal werkers enz. Ook zal hij als vliegende kiep bij kunnen springen in allerlei pastorale situaties.

Zoals sommigen van jullie gemerkt hebben is Jan al aan het werk gegaan, maar vanaf zondag is hij  officieel de pastoraal werker in ons midden.We zijn blij met de komst van Jan van Raalte en hopen dat we een zegen voor elkaar zullen zijn. Dus, welkom Jan, we wensen je een goede tijd in ons midden.

1 opmerking:

eenKleineprofeet zei

Gefeliciteerd met de aanstelling van Jan. Ik ken Jan van werkzaamheden in Hoogeveen en vind hem een bevlogen, pastoraal betrokken man!